Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ferrero. Pro mladé i staré

7. 8. 2008

Pro mladé i staré 

Chudým krajem, kde se lidé živili chovem oveček, se vydal na cestu bača, který byl velmi moudrý. Zůstal na tom místě.
P
řišel k němu do služby jinoch, který se mu neosvědčil jako pastýř, ale dělal dobře všechno ostatní. Když mu skončila služba, dostal za odměnu na vybranou jednu ze tří věcí - štěstí, peníze a spasení věčné. Vybral si peníze a odešel.
Do stejné slu
žby odešel jeho mladší bratr. Osvědčil se jako dobrý pastýř, byl s ovečkami všude, kam se stádo dostalo. Když mu skončila služba, nechtěl nic z nabízených odměn. Chtěl jenom odpověď na jednu otázku. Proč jeho stádo oveček odmítalo šťavnatou trávu na rovné louce a pachtilo se do hor, kde muselo hledat a vytrhávat každý trs mezi kamením. Přesto ovečky byly zdravé, kulaté a dobře dojily. Proč jiné ovečky pasoucí se na šťavnaté trávě roviny byly hubené a nezdravé.
Dostalo se mu odpov
ědi.

Protože šťavnatá rovina jsou jako nástrahy našeho života, jsou sladké, rychle dostupné, které přinášejí do života neštěstí, nemoc a zoufalství.
Nerovná cesta plná p
řekážek a střídmosti jak v jídle, tak v životě, který je chráněný tímto před nástrahami - sladkostmi, vede ke zdraví, ke štěstí a ke spasení.
Chlapec byl š
ťastný, že dostal tuto odpověď, poděkoval a odešel. Po návratu domů zjistil, že byl obdarován i vším, co mu bylo nabízeno. Byl šťastný, že se dozvěděl o cestě ke spasení a v torně našel i zlaťáky.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář