Jdi na obsah Jdi na menu
 


Homenie-nesmrtelný koloběh života

28. 10. 2008

Autor: Waffen

Anotace: Je to taková teoretická alternativa, jak by to mohlo být...
Zamysleli jste se někdy nad tím co je za naší realitou?
Co se skrývá za tajemstvím smrti?
Myslím, že každý si tuhle otázku aspoň jednou v životě položil. Na tohle téma mě napadl příběh z jednoho ztraceného světa hluboko v galaxii, kde bytosti ztratily schopnost reprodukovat se a umírat. Říkejme těmto bytostem třeba Nekrité. Nejdřív to byla fantazie být nesmrtelný, ale po pár stovkách let se z jejich života stal stereotyp a za dalších několik desítek tisíc let, kdy už na své planetě neměli co objevovat se začali nudit.
Vytvořili si tedy svět. Imaginární svět, ale když jste byli v něm, byl hmatatelný a promyšlený do nejmenších detailů, které si jen dokážete představit. Ale přece jen byl ten vymyšlený svět jiný. Nejdřív to byla pouhá planeta, pak začala být okupovaná životem a ten život, duše těch živých organismu se vytvářeli v hlavách našich nesmrtelných bytostí znuděných svým životem, který nikdy neskončí.
Bytosti byly Homenii „hrou“ doslova posedlí. Zapomínali na své životy a přemýšleli nad tím do jakého vyššího tvora se převtělí příště.
Uběhly stovky milionů let a na vymyšlené planetě jménem Eartha se hemžil život. Nejvyšší tvorové, kterých mohly bytosti dosáhnout byli Kíté. Tvorové, kterým bylo dovoleno myslet a rozhodovat se bez závislosti na pravidlech Homenie. Po boku s nimi žili nižší tvorové, které ještě nedosáhly takových úspěchu jako kíté, kteří jim říkali Anomíti. Na rozdíl od kítů- vzpřímených postavách se čtyřmi končetinami a hlavním centrem mysli na vrcholku postavy- chodili anomíti po všech čtyřech a většina z nich byla porostlá srstí nebo šupinami, podle toho jaký obývali živel.
Vyvíjející kíté za pomoci mysli bytostí a programu Homenie se zdokonalovali, vynalézali nové věci a nástroje pro usnadnění života za pomoci surovin. Které jim planeta Eartha nabízela.
Princip Homenie spočíval v tom, že Nekrit byl připojen po celou dobu tvorova života a odpojil se až tehdy, když tvor zemřel. Po smrti svého tvora se nekrit opět vrátil do svého původního bytí aby zjistil co se mu nevydařilo, co by mohl napravit a podle toho se nastavil další děj hry. Když si vedl dobře postoupil do dalších úrovní tvorů. Každá hra má své mouchy a u Homenie tomu nebylo jinak. Čas od času se sekla a některému hráči se na zlomek sekundy vrátila paměť nebo se objevily různé čmouhy, které si hlavně kítové vykládaly za něco neuvěřitelného a nadpřirozeného. Někteří nekritové se dokázali dostat do hry tak že měli celkem velkou moc a někdy kazili dojem poklidného života tvorů. Hlavně kítové si tyhle manévry vykládali jako něco co je nad nimi, co řídí jejich svět a jejich životy a pojmenovali to Zít. Zít u nich představoval nejvyšší formu života a energie v celém vesmíru. Vzikaly různé teorie o tom, že neexistuje. Některé skupiny kítů měli více zítů s různými jmény a některým stačil jen jeden kterého uctívali. Samozřejmě se tím nekrité velmi dobře bavili. Hlavně utahováním si ze svých spoluobyvatelů, kteří nic netuší.
Léta běžela a populace na Eartě se násobila a postupně osídlila většinu pevniny na planetě. Měla vlastní ekonomické systémy, víru, odpůrce, politiku, hospodářství, prostě všechno co bylo potřeba k životu nebo k jeho ulehčení či ztížení. Byli chudí a bohatí a když se objevil v programu nějakého nekrita vir tak mu jeho tvor onemocněl, v některých případech to končilo smrtelně.
Byl to nekonečný koloběh života, který takřka nešel zastavit. Nekrité nedělali už nic jiného než, že byli v buňkách a prožívali svůj smrtelný život plný nástrah a krásných chvilek.
Homenie se dostala až do takové fáze , kde kitové dokázali pracovat s vědomím a dostat se do nekonečné mysli nekritů, tedy do své vlastní mysli pomocí hypnózy. Nikdo tomu nemohl zabránit, protože stvořitelé této hry sami podlehli jejímu kouzlu a připojili se do oběhu. Nechali se na pospas sami sobě netušíc jaké to může mít následky.
Zašlo to až tak daleko, že už všichni nekrité zapomněli na to jaké to je být nesmrtelný a nerozmnožovat se a neužívat si společných chvilek plných zábavy. Žili naplno Homenii a doslova se staly tvory na Eartě.
Jenže jako každá hra jednou končí nebo dojde zdroj, který ji napájí a jelikož nebyl kdo by se o Homenii staral tak došlo na nevyhnutelné. Začal selhávat systém hry a docházet hlavní zdroj. V imaginárním světě to způsobilo velký rozruch, nejenom že Eartha se zbláznila a byla plná zemětřesení, které nebylo nic neobvyklého jenže ted se to nedalo vydržet, výbuchů sopek, záplav a neustálého kolísání podnebí planetu, ale i v pamětích kítů se začalo dít něco neuvěřitelného. Začali se rozvzpomínat na své minulé životy a uvědomovali si že vlastně nejsou to, co si myslí, že jsou. Jenže hru neměl kdo vypnout. Homenie se hroutila a nebyl kdo by odpojil nekrity z oběhu.
Na Eartě nastal totální úpadek všeho. Kíté přestali umírat a po trápeních, které prožili už ani neměli chuť se rozmnožovat a za několik stovek let už to ani nešlo. Byly sami na planetě kde nebyl skoro žádný život jenom oni uvězněni ve své vlastní hře bez návratu zpět.
Nejdřív to byla fantazie být nesmrtelný, ale po pár stovkách let se z jejich života stal stereotyp a za dalších několik desítek tisíc let, kdy už na své planetě neměli co objevovat se začali nudit….
zdroj: www.piste-povidky.cz
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář