Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hluboké ponoření

15. 2. 2009
"Kdysi mě napadla odvážná myšlenka, co když každý svět, který kdy vymyslím, existuje stejně tak, jako náš svět vlastní, ten svět, který máme před očima. Co když i náš svět někdo vymyslel a my jsme součástí snu nebo příběhu někoho jiného. Každý spisovatel, každý scénárista, by tak vytvářel nekonečně mnoho světů. Jak k těmto světům najít bránu, jak objevit tajemné dveře a následovat bílého králíka? Do spisovatelova snu zasáhne i pohled na náš svět hodně hluboko, co když i náš svět je nereálný? Kdysi mě napadla třeba vize, že my všichni "lidé" nejsme vlastně lidmi ale cyborgy, neboť skutečné lidstvo dávno vymřelo.

Jen jsme převzali vzpomínky a sami pro sebe, abychom se nezbláznili, jsme vymysleli svoje umělé světy a až budeme chtít, v okamžiku kdy si budeme jistí, že se nezblázníme, prostě na chvíli přerušíme náš svět a ponoříme se do cyberpunkovského světa "Megabudoucnosti".

Lidská fantazie umožnuje rozbít i naši falešnou realitu, fantasticky orientovaný člověk dokáže přijímat neskutečno tisíckrát více než Realista, který se totálně upnul k materialismu, který stejně musí časem úplně selhat. Lidé bez fantazie nejsou nic jiného než vyčpělí roboti, kdo zkrátka neobjevuje denně nové světy, stává se jen figurkou na šachovnici a hráč tam "z venku" s ním může šachovat podle sebe. Fantazie je jedním z největších darů od Boha a ne náhodou někdo kdysi vyslovil, že Bůh stvořil člověka, protože miluje příběhy."


Cybervlk - Josef Šédl
http://www.cybervlk.net/
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář