Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jdi za štěstím

16. 3. 2010

,,Toto bylo napsáno na listině, která byla nalezena v chrámu sv. Pavla v Římě l.p. 1696 :“

Jdi klidně uprostřed rozruchu a spěchu a vzpomeň, jaký MÍR může být v tichu, dokud je to možné a bez ztráty tváře - vycházej se všemi lidmi."

,,Říkej jim svou PRAVDU tiše a jasně. Také oni mají svůj příběh. Naslouchej ostatním, třeba i omezeným a nevědomým."

,,Vyhýbej se hlučným a svárlivým osobám. Otravují ducha ! Jestliže se budeš srovnávat s jinými, můžeš se stát domýšlivým nebo malomyslným. Neboť vždy se najdou lidé větší i menší než Ty !"

,,Raduj se stejně z toho, čeho jsi dosáhl, jako ze svých plánů. Udržuj zájem o svou vlastní životní cestu, jakkoliv skromnou, je to opravdové bohatství. Žij v proměnlivém duchu. Buď opatrný ve svých záležitostech, neboť svět je plný podvodu, ale nenech se tím zaslepit. Mnoho lidí zápasí o velké ideály a všude je život plný hrdinství. Buď sám sebou !"

,,Zvlášť nepředstírej city a nestav se cynicky k LÁSCE. Neboť tváří tvář vší vyprahlosti a rozčarování je LÁSKA věčně svěží jako tráva."

,,Přijímej klidně, co Ti radí léta. Až přijde čas, s půvabem odlož vše, co náleží mládí."

,,Rozvíjej SÍLU DUCHA, aby tě mohla ochránit v nenadálém neštěstí. A netrap se představami. Mnoho obav se rodí z únavy, nudy a samoty. Buď k sobě přísný, ale ne tvrdý."

,,Jsi DITĚTEM VESMÍRU, ne méně, než stromy a hvězdy. Máš právo být zde ! Ač je Ti to jasné nebo ne, vesmír se nepochybně rozvíjí. Tak jak má…!"

,, Žij přesto v pohodě s Bohem, jakkoli si to představuješ. Ať jsou Tvé úkoly a usilování v hlučném zmatku života jakékoliv."

,,Udržuj POKOJ VE SVÉ DUŠI. Přes všechny nedokonalosti je to krásný svět. Neumdlévej. Jdi za štěstím !

,,Ano – dojdete i Vy všichni ke štěstí – pokud poslechnete slova, která k Vám promlouvají z hlubin moudrých časů !“

Vše o esoterice a duchovním životě a spousty zajímavých a poučných témat
www.skola-esoteriky.cz
Zdroj: www.ludmilka.estranky.cz
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář